Toen ik op mijn veertiende de oude spiegelreflexcamera van mijn vader kreeg ben ik begonnen met fotograferen. Oorspronkelijk fotografeerde ik voornamelijk zwartwit, en drukte ik zelf de foto's af in de doka. Een aantal jaren geleden maakte ik de overstap naar een digitale spiegelreflexcamera. Daarmee is een periode begonnen waarin ik weer intensief fotografeer. In 2006 heb ik het initiatief genomen om met een aantal fotovrienden Fotoclub De Pixels op te richten.

Kern in mijn fotografie is het vastleggen en isoleren van een detail of een moment. Door een foto te maken wordt alleen datgene wat op het moment van fotograferen gebeurt bevroren. En datgene wat de lens van de camera ziet wordt van de omgeving geïsoleerd.

Thema's die vaak in mijn foto's terugkomen zijn beweging en verstilling. Voor mij hebben deze twee thema's, die elkaars tegengestelden lijken, alles met elkaar te maken. Pas als jezelf tot stilstand komt valt op hoeveel beweging er om je heen is. Met de camera is het mogelijk om die beweging vast te leggen. Uit veel foto''s spreekt mijn bijzondere fascinatie voor mensen in beweging. De serie 'People gotta move' is hieruit ontstaan.

www.tanjavanheesch.nl